Het Jubileum van

Schoenreparatie van de Glind

PUTTEN – Een zool vervangen, een tas repareren of een sleutel bij maken, na twintig jaar vindt eigenaar Gerben van de Glind de veelzijdigheid van zijn werk nog altijd het leukste wat er is.

Van de Glind: ,,Mijn winkel gaat een behoorlijk eind terug in de tijd en het feit dat ik schoenmaker ben zelfs nog meer: als zestienjarige jongen ging ik bij mijn vaders schoenmakerij in Nunspeet aan de slag en later startten we samen een tweede vestiging in de Molenstraat in Putten. Zeven jaar geleden hebben we de zaak in Nunspeet verkocht en verhuisden we in Putten naar waar we nu zitten, de Achterstraat. Het fijne aan dit pand is dat er meer parkeergelegenheid voor de deur is.”

PENSIOEN
Inmiddels is mijn vader met pensioen, maar hij helpt met regelmaat en plezier nog vaak mee in de winkel. Het belangrijkste vind ik dat mensen met een tevreden gevoel de deur uit lopen en ook graag weer terugkomen. In principe houd ik een dag of twee aan waarna mensen hun gerepareerde schoenen weer kunnen ophalen. Soms is dat best een strijd tegen de tijd, want kwaliteit leveren kost nu eenmaal tijd en aandacht.”

AANBOD
,,Ik vind schoenen méér dan alleen het materiaal om op te lopen. Schoenen bepalen voor een groot deel ook je uiterlijk en dat verdient de beste verzorging. Ik help mensen daarbij. Wij zijn gespecialiseerd in het vervangen van complete onderwerken van de merken Dubarry, Magellan & Mulloy, Magnanni, Santoni en Greve. Daarnaast ben ik aangesloten bij het Schoenmakers Gilde. Dit kwaliteitskeurmerk houdt in dat ik me specialist mag noemen in het repareren van bekende merken zoals Van Bommel en Van Lier en dat ik altijd met originele onderdelen werk. Wij leveren een breed aanbod: van schoenonderhoud, inlegzolen, schapenvachten en WoolWarmers tot leren riemen.”
,,Het bijmaken van sleutels is een veelgevraagde dienst in mijn winkel.
Sommige sleutels zijn gepatenteerd of gecertificeerd. Dat betekent dat de sleutel alleen op vertoon van het certificaat gedupliceerd kan worden, of bij de fabrikant moet worden nabesteld. Ook voor deze sleutels kunnen mensen bij ons terecht. Sinds juni kunnen we ook negentig procent van alle autosleutels maken met een startonderbreker, wat een stuk betaalbaarder is geworden.”

Vanwege de viering van jubileum biedt Van de Glind meerdere keren dit jaar op zijn Facebookpagina twintig procent korting.
Zo ontvangen mensen tot eind juni twintig procent korting op alle houten spanners en op het bij laten maken van autosleutels voor een startonderbreker.
Dit artikel is begin 2017 gepubliceerd in weekblad De Puttenaer.

Scroll naar boven